Ukoliko nemate zvuka na gornjem player-u, KLIKNITE OVDE !

 

NAPETO U JARINJU: Pruga POD OPSADOM POLICIJE, čeka se voz!

Na stajalištu se nalazi oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza.

 

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica. 

Na osnovu snimka koji je prvobitno postavljen na stranici “Jedna nacija” (Nje kombi), nije moguće proceniti gde je postavljen eksploziv. 

Pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara. Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina. 

Ukoliko bi se utvrdilo da je pretnja stvarna, to bi bio drugi bombaški napad na prugu na severu Kosova, preneo je RTS. 

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. godine u pokušaju da postave eksploziv kod železničkog mosta kod Zvečana.  

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, posle tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom. 
970×90

Related posts