Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/radiofles/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/radiofles/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/radiofles/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708

Warning: Creating default object from empty value in /home/radiofles/public_html/wp-content/themes/multinews/framework/admin/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
(VIDEO) Voz u Kraljevu dva puta prošao pored PODIGNUTE RAMPE, iz Srbija voza i Železnica poručuju: “MAŠINOVOĐA JE KRIV” – FLEŠ RADIO  
 

Ukoliko nemate zvuka na gornjem player-u, KLIKNITE OVDE !

 

(VIDEO) Voz u Kraljevu dva puta prošao pored PODIGNUTE RAMPE, iz Srbija voza i Železnica poručuju: “MAŠINOVOĐA JE KRIV”

Rampa-Kraljevo

Mašinovođa koji je upravljao vozom dok je prolazio pored podignute rampe na pružnom prelazu u Boračkom naselju u Kraljevu ipak nije postupio po procedurama zbog čega će biti udaljen sa posla do okončanja disciplinsog postupka, saopšteno je danas iz “Srbija voza” i Infrastrukture železnica Srbije.

Kako je “Blic” pisao juče, jedan Kraljevčanin snimio je voz kako prolazi prugom u Baračkom naselju u Kraljevu i to oba puta dok je rampa podignuta.

Kako kažu dalje, “Železničke kompanije ‘Srbija voz’ i ‘Infrastruktura železnice Srbije’ izvinjavaju se javnosti i građanima Srbije zbog greške koja se dogodila 2. maja 2019. godine, na automatskom putnom prelazu u Boračkom naselju, u Kraljevu”.

Novčana kazna i “vanredno poučavanje”

U ranijem današnjem saopštenju “Srbija voza” navodi se i da mašinovođi sledi novčana kazna i “vanredno pučavanje”.

“Prema važećem Saobraćajnom Pravilniku o železničkom saobraćaju pri nailasku voza na automatski putni prelaz, koji je u kvaru, kao  u slučaju prikazanom na snimku, mašinovođa je dužan da pre nailaska na putni prelaz da zvučni signal ‘Pazi’, da se zaustavi ispred samog putnog prelaza i oprezno nastavi dalju vožnju”, kažu u “Srbija vozu”.

Međutim, kako navode dalje, u ovom slučaju, “mašinovođa voza koji je saobraćao iz Kosovske Mitrovice za Kraljevo, dao je zvučni signal, zaustavio voz na samom putnom prelazu (produžio pet metara), a ne ispred putnog prelaza kako definiše i nalaže navedeni Pravilnik”.

Shodno tome, navode, stručne službe “Srbija voza” pokrenule su  postupak za isleđenje, na osnovu koga će  preduzeti  disciplinske  mere  koje podrazumevaju novčanu kaznu i vanredno poučavanje, a sve  u skladu sa zakonskom regulativom.

Tri starice upozoravaju vozače

Isti korisnik na Fejsbuku koji je objavio snimak gde se vidi kako voz prolazi dok je rampa podignuta, objavio je još jedan detalj vezan za ovaj pružni prelaz.

Naime, tri starice, meštanke, samoinicijativno stoje kraj prelaza i upozoravaju vozače kada nailazi voz! To otvara pitanje koliko je dugo ovaj pružni branik u kvaru.

970×90

Related posts